• ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ

Break the ice, warm up participants, get to know us better.

Energizers- Ice breakers

Διάρκεια:      10-45 λεπτά 

Συμμετοχή:   20-600 άτομα

Τοποθεσία:   εσωτερικός ή εξωτερικός χώρος

 

Μεμονωμένες ή σειρά μικρών απλών ασκήσεων, με στόχο την χαλαρή επικοινωνία μεταξύ των μελών των ομάδων που θα λειτουργήσουν στον χώρο. Εδώ περιλαμβάνονται και ασκήσεις που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την  εμπιστοσύνη μεταξύ των μελών της ομάδας.

Στόχος αυτών των δραστηριοτήτων είναι να ξεσηκώσει οποιοδήποτε εταιρικό κοινό, να "ζεστάνει" την ατμόσφαιρα, να προκαλέσει "ανατροπές" και ξεσπάσματα χαράς αλλά και να εισάγει τους συμμετέχοντες των προγραμμάτων teambuilding στην φιλοσοφία των ομαδικών δραστηριοτήτων που θα ακολουθήσουν, αλλά και στην μύηση στα μυστικά της δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.

 

Ενδεικτικές δραστηριότητες:

Θετικό κουτσομπολιό: Σε κάθε ομάδα, ένα μέλος κάθε φορά γυρίζει πλάτη στους υπόλοιπους και γράφει στο χαρτί του, τα όσα η ομάδα «κουτσομπολεύει» για το άτομο του: τι καλά γνωρίζουν ή φαντάζονται για το συγκεκριμένο άτομο, κρίνοντας την/ τον από πράξεις, εμφάνιση, hear saying κλπ. Κάθε 2 λεπτά γυρίζει πλάτη κάποιος άλλος και το κουτσομπολιό συνεχίζεται… Το χαρτί το κρατάς, όταν αισθάνεσαι άσχημα, το διαβάζεις κι «ανεβαίνεις»!!!

I’m Proud of: Ζητάμε από τους συμμετέχοντες να καταγράψουν σε χαρτί 7 πράγματα που κάνουν και είναι περήφανοι & 3 που φοβούνται. Στην συνέχεια, σηκώνονται και για 5 λεπτά συζητούν με όσους περισσότερους μπορούν τα όσα έχουν γράψει. Αν βρουν κάποιο κοινό στοιχείο, υπογράφουν ο ένας στο χαρτί του άλλου, δίπλα στις δηλώσεις που έχουν κοινές.

«Κερδίζει» αυτός που έχει μαζέψει τις περισσότερες υπογραφές. Μία φανταστική δραστηριότητα, που προβάλει τα δυνατά και λιγότερα δυνατά μας στοιχεία, παρουσιάζοντας τον εαυτό μας με τον καλύτερο τρόπο!

Τα σακουλάκια: Προτείνουμε να κάνουμε μία εκτίμηση των πραγμάτων που έχουμε αυτή τη στιγμή στη ζωή μας/ στη δουλειά μας/στην ομάδα μας, είτε πρόκειται για σχέσεις είτε για στοιχεία του εαυτού μας είτε για υλικά. Καθένα από αυτά θα το σχεδιάσουμε ή θα το γράψουμε σε ένα ξεχωριστό κομμάτι χαρτί. Στη συνέχεια, βάζουμε καθένα σε ένα από τα τρία σακουλάκια, ανάλογα με το αν θέλουμε να το κρατήσουμε όπως είναι, να το αλλάξουμε ή να το πετάξουμε. Ας συγκεντρωθούμε να παρουσιάσουμε τα σακουλάκια μας"

Name circle: Οι συμμετέχοντες σε κύκλο μοιράζονται κάποια απλά στοιχεία για τον εαυτό τους (Το όνομα σου? Ποιο είναι το χόμπι σου? Τι περιμένεις να κερδίσεις σήμερα?) με την βοήθεια μιας μπάλας και αρκετής συγκέντρωσης.

Pass the ball: Ο facilitator παροτρύνει την ομάδα να περάσουν την παραπάνω μπάλα από τον ένα στον άλλο με «ανορθόδοξο» τρόπο: χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια τους! Την κατάσταση περιπλέκει κι ένα στεφάνι που κάνει ταυτόχρονα τον γύρο της ομάδας...

Ασκήσεις εμπιστοσύνης: Πτώσεις σε γραμμή- 'Αρσεις- Βουτιές- "ανεβαστικές ασκήσεις" που προκαλούν τις πεποιθήσεις των ατόμων και δείχνουν την σημασία της εμπιστοσύνης στο χτίσιμο αποτελεσματικών ομάδων!

 

Ρωτήστε μας για το δικό σας ice breaking session @ +30 210 92 11 020 & sales@summit.gr

 

Ask us Today

Happy Clients

Επιτρέψτε μου να εκφράσω την εκτίμησή μου για το ότι, κατά την άποψή μου, ήταν μια ευχάριστη, εκπαιδευτική και γεμάτη σκέψεις ημέρα. Η εκτέλεση και το facilitation ήταν εξαιρετικά και τα σχόλια που πήραμε από τους εργαζόμενους ήταν πολύ θετικά. Ευχαριστώ!

Περισσότερα